Bussresor i Lund

Bussresor i Lund

12 Maj, 2015
network
no comments

Bussresor i Lund är det ingen brist på. Här finns ett flertal bussbolag som tar dig till de flesta städer i södra och mellersta Sverige utan byten. När det gäller Bussresor i Lund, så hittar du även många bussbolag som är stationerad i Lund, eller som har kontor i Lund, som erbjuder bussresor med långfärdsbussar över hela Sverige, samt även vidare ut i Europa. Ju närmare de sydliga delarna av Sverige du kommer, så erbjuds numera fler och fler bussresor ut till Europas populäraste städer för ganska billiga priser. Lund har även många årliga attraktioner, såsom Lundaspelen i handboll och trevliga filmfestivaler, så från flera svenska bussbolag hittar du även bussresor till Lund.

Lokaltrafiken utgör många bussresor i Lund

För de flesta bussresor i Lund står naturligtvis lokaltrafiken i Lund som sig bör. Av naturliga skäl så brukar ju lokaltrafiken stå för de flesta resor i alla städer. Det är ju första när du ska åka till en annan stad som länstrafiken eller privata bussbolag kan komma i fråga. I detta fall så kan du i södra Sverige hitta långfärdsbussar med bra komfort och god luftkonditionering samt fri WiFi som tar dig säkert fram till ditt resmål.

2011 hade lokaltrafiken i Lund ett rekordår gällande resenärer. Då slutade den totala siffran på antalet resor med Lunds lokaltrafik på 8 004 000 resor. Bara under december så gjordes 800 000 resor, men det ter sig ju naturligt att flera drar sig för att gå eller cykla under de kalla och snöiga månaderna på året. Att Lunds lokaltrafik har så många resor beror också på, som många vet, att Lund klassas som Sveriges universitetsstad, vilket gör sitt till antalet resande. Som i de flesta andra kommuner, så har även Lund ett system där barn, pensionärer och studenter reser över hela Lund med lokaltrafiken för rabatterade priser.

Comments Are Closed!!!